ECTS:

7.5

Περίγραμμα Μαθήματος
e-Class

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα μπορούν/είναι σε
θέση να:

εκτιμήσουν, αναγνωρίσουν και κατατάξουν με βάση την επικινδυνότητα τους
διάφορους φυσικούς, χημικούς και βιολογικούς τροφογενείς κινδύνους

  • αντιληφθούν την σημασία της υιοθέτησης των απαραίτητων μέτρων υγιεινής κατά την παραγωγή τροφίμων για την πρόληψη τροφογενών κινδύνων
  • κατανοούν τις πλέον αποδεκτές μεθόδους παραγωγής οι οποίες διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων
  • κατανοήσουν τις μεθόδους που εφαρμόζονται για την εκτίμηση της διατηρησιμότητας (χρόνος ζωής) των τροφίμων
  • αξιολογούν την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείται σαν πόσιμο αλλά και στην παραγωγή των τροφίμων (νερό, πάγος, ατμός) καθώς και τις βέλτιστες μεθόδους επεξεργασία του
  • αναγνωρίζουν και κατανοούν την σημασία και χρήση των διατροφικών ισχυρισμών

Καθηγητές

Επιλέξτε για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για κάθε καθηγητή.

Όνομα Τίτλος email
Αλεξόπουλος Αθανάσιος Καθηγητής alexopo@agro.duth.gr